SYRAH
Περιοχή
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Χαλκιδικής.
Χαρακτηριστικά
Βαθύ κόκκινο με βιολετί ανταύγειες και πλούσια αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως βατόμουρο, δαμάσκηνο και πιπέρι. Κρασί ισορροπημένο, που αφήνει στο στόμα πικάντικη γεύση και στο τελείωμα του κυριαρχεί το άρωμα βανίλιας και βουτύρου.
Οινοποίηση
Κλασική ερυθρή οινοποίηση, όπου τα σταφύλια μένουν σε επαφή με το μούστο μέχρι 20 μέρες, προκειμένου να γίνει η εκχύλιση όλων των οργανοληπτικών ουσιών μέχρι την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης.
Ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και τοποθετείται για 6-12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, ώστε να δημιουργηθεί το αρωματικό μπουκέτο με συνδυασμό την αρμονία των ταννινών.
Γευστικοί Συνδιασμοί
Κυνήγι, κόκκινο κρέας, αρνί
Αμπελώνας
Παλαιός αμπελώνας που η φύτευσή του έγινε το 2000 και η απόδοση του είναι 700-800 Kg το στρέμμα.
Σερβίρεται στους 16οC - 18οC
Shop Now