MERLOT

Area

Protected geographical indication of Chalkidiki

Characteristics

Ένα κρασί, με κόκκινο πορφυρό χρώμα, με σύνθετο μπουκέτο ώριμων φρούτων, όπως μύρτιλο, βατόμουρο και δαμάσκηνο. Στο στόμα οι ταννίνες υποστηρίζονται από άφθονη φρουτώδη γεύση δημιουργώντας ένταση και ισορροπία. 

Vinification

Destemming, crushing and remaining in the tank with the marc for up to 20 days until the end of the alcoholic fermentation. This is followed by malolactic fermentation and aging in French oak  barrels. 

Flavor combinations

Pork, poultry, salads and mature cheeses.

Vineyard

At the end of the KAKAVOS mountain of mountainous Halkidiki, is the vineyard planted in 2001 at an altitude of 450 meters and with a yield of 700 - 800 kg per hectare.

Served at 16οC - 18οC

Shop Now