MERLOT
Περιοχή
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Χαλκιδικής.
Χαρακτηριστικά
Ένα κρασί, με κόκκινο πορφυρό χρώμα, με σύνθετο μπουκέτο ώριμων φρούτων, όπως μύρτιλλο, βατόμουρο και δαμάσκηνο. Στο στόμα οι ταννίνες υποστηρίζονται από άφθονη φρουτώδη γεύση δημιουργώντας ένταση και ισορροπία.
Οινοποίηση
Αποβοστρίχωση, θλίψη και παραμονή στη δεξαμενή με τα στέμφυλα μέχρι 20 μέρες ως το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση και παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Γευστικοί Συνδιασμοί
Χοιρινό, πουλερικά, σαλάτες και ώριμα τυριά.
Αμπελώνας
Στο τελείωμα του βουνού “ΚΑΚΑΒΟΣ” της ορεινής Χαλκιδικής βρίσκεται ο αμπελώνας που φυτεύτηκε το 2001, σε υψόμετρο 450m και με απόδοση 700-800 Kg το στρέμμα.
Σερβίρεται στους 16οC - 18οC
περισσότεραCABERNET - MERLOT - SYRAH
Περιοχή
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Χαλκιδικής.
Χαρακτηριστικά
Λαμπερό ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες, αρώματα κόκκινων φρούτων όπως δαμάσκηνο, βατόμουρο και κεράσι με αρώματα σταφίδας και κακάο. Μετά το σερβίρισμα η οξυγόνωση μας δίνει άρωμα κόκκινου πιπεριού και βανίλιας. Στο στόμα οι ταννίνες υποστηρίζονται από πληθώρα κόκκινων φρούτων, δημιουργώντας μια δύναμη κυριαρχίας αφήνοντας μια επίγευση με πλούσια αρώματα μπαχαρικών.
Οινοποίηση
Κλασική ερυθρή οινοποίηση, όπου τα σταφύλια μένουν σε επαφή με το μούστο μέχρι 20 μέρες, προκειμένου να γίνει η εκχύλιση όλων των οργανοληπτικών ουσιών μέχρι την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης.
Ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και τοποθετείται για 6-12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, ώστε να δημιουργηθεί το αρωματικό μπουκέτο με συνδυασμό την αρμονία των ταννινών.
Γευστικοί Συνδιασμοί
Κόκκινα κρέατα με πικάντικη σάλτσα και κυνήγι.
Αμπελώνας
Σε περιοχή της ορεινής Χαλκιδικής με υψόμετρο 450m με καταπληκτικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες έγινε η φύτευση του αμπελώνα το 1998, σε έδαφος πυλώδες και με συνεχής αερισμό. Απόδοση 700-800 Kg το στρέμμα.
Σερβίρεται στους 16οC - 18οC
περισσότεραSYRAH
Περιοχή
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Χαλκιδικής.
Χαρακτηριστικά
Βαθύ κόκκινο με βιολετί ανταύγειες και πλούσια αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως βατόμουρο, δαμάσκηνο και πιπέρι. Κρασί ισορροπημένο, που αφήνει στο στόμα πικάντικη γεύση και στο τελείωμα του κυριαρχεί το άρωμα βανίλιας και βουτύρου.
Οινοποίηση
Κλασική ερυθρή οινοποίηση, όπου τα σταφύλια μένουν σε επαφή με το μούστο μέχρι 20 μέρες, προκειμένου να γίνει η εκχύλιση όλων των οργανοληπτικών ουσιών μέχρι την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης.
Ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και τοποθετείται για 6-12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, ώστε να δημιουργηθεί το αρωματικό μπουκέτο με συνδυασμό την αρμονία των ταννινών.
Γευστικοί Συνδιασμοί
Κυνήγι, κόκκινο κρέας, αρνί
Αμπελώνας
Παλαιός αμπελώνας που η φύτευσή του έγινε το 2000 και η απόδοση του είναι 700-800 Kg το στρέμμα.
Σερβίρεται στους 16οC - 18οC
περισσότεραΗΜΙΓΛΥΚΟΣ
Περιοχή
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Χαλκιδικής.
Χαρακτηριστικά
Φρέσκο κόκκινο κρασί με λαμπερό χρώμα που αναδύει κεραμιδή ανταύγειες. Πλούσια αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως κεράσι, βύσσινο και κόκκινο μήλο. Ισορροπημένο στο στόμα με μια γλυκιά οξύτητα, αφήνοντας μια μακράν επίγευση βανίλιας.
Γευστικοί Συνδιασμοί
Ταιριάζει με κόκκινο κρέας κατσαρόλας, ψητά στη σχάρα και γλυκόξινες γεύσεις. Μπορεί να συνδυαστεί με μια πιατέλα φρούτων και με διάφορα τυριά.
Σερβίρεται στους 12οC - 14οC
περισσότερα"ΡΑΧΩΝΙ" ROSE
Περιοχή
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Χαλκιδικής.
Χαρακτηριστικά
Ελκυστικά απαλό κόκκινο φραουλί άρωμα , με αρώματα βουτύρου, μαρμελάδας κεράσι, κόκκινο γκρειπφρουτ και νότες τσιχλόφουσκας. Η δροσερή του οξύτητα και η σωστή ισορροπία αλκοόλης, μας χαρίζουν ένα αρμονικό σώμα.
Οινοποίηση
Σαγηνευτική ανάμειξη δυο ποικιλιών MERLOT-GRENACHE ROUGE μετά την αποβοστρύχωση και παραμονή για λίγες ώρες με τα στέμφυλα, όπου γίνεται κροεκχύλιση και αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες.
Γευστικοί Συνδιασμοί
Πίτσα και διάφορα αλλαντικά, γαρίδες, σαλάτες, ζυμαρικά και φρούτα.
Αμπελώνας
Στο τελείωμα του βουνού "ΚΑΚΑΒΟΣ" της ορεινής Χαλκιδικής βρίσκεται ο αμπελώνας που φυτεύτηκε το 2001 σε υψόμετρο 450m και σε απόδοση 700-800 Kg το στρέμμα.
Σερβίρεται στους 12οC - 14οC
περισσότεραROSE "ΚΤΗΜΑ ΤΑΡΑΖΑΣ"
Περιοχή
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Χαλκιδικής.
Χαρακτηριστικά
Εκρηκτική ένταση αρώματος τριαντάφυλλου και λαμπερό χρώμα ροδιού με μπλε ανταύγιες της Γαλλικής ποικιλίας SYRAH. Ισορροποιημένη οξύτητα με συνδιασμό τα πλούσια αρώματα φράουλας, φρούτα του δάσους και κεράσι, χαρίζουν μια ευχάριστη αρωματική επίγευση.
Οινοποίηση
Αποβοστρόχωση και παραμονή για λίγες ώρες με τα στέμφυλα σε δεφαμενή ανοξείδωτη για εμπλουτισμό αρωμάτων και χρωστικών. Στη συνέχεια γίνεται ελεγχόμενη κρυοεκχύλιση και αλοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Εφαρμόζεται διαδικασία ανάδευσης σε ελαφριές οινολάσπες από 1 μέχρι 2 μήνες.
Γευστικοί Συνδιασμοί
Παραδοσιακές γεύσεις όπως γεμιστές πιπεριές, λαδερά, ζυμαρικά και σαλάτες.
Αμπελώνας
Παλαιός αμπελώνας που η φύτευσή του έγινε το 2000 και η απόδοση του είναι 700-800 Kg το στρέμμα.
Σερβίρεται στους 12οC - 14οC
περισσότεραΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ
Περιοχή
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Χαλκιδικής.
Χαρακτηριστικά
Ένας κομψός οίνος με λεμονοπράσινο χρώμα και αχυρένιες αντάυγες. Ένας συνδιασμός με άρωμα βοτάνων και πυρινόκαρπων φρούτων, όπως αχλάδι και κίτρο. Ισσοροπημένη επίγευση με τονοτική οξύτητα αρκετή λιπαρότητα με μια μακράν φρουτώδη επίγευση. Κρυστάλλινο χρώμα, με μύτη έντονη ώριμων καρπών.
Οινοποίηση
Μετά την προζυμωτική εκχύλιση ακολουθεί αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Οι οινολάσπες αναδεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα κατακτώντας ένα υπέροχο σώμα και τα πλούσια αρώματά του.
Γευστικοί Συνδιασμοί
Σαλάτες, ζυμαρικά με λευκή σάλτσα, ψάρια, θαλασσινούς μεζέδες και πουλερικά.
Αμπελώνας
Νέος αμπελώνας που φυτεύτηκε το 2019, σε υψόμετρο 450m και με απόδοση 650 - 750 Kg το στρέμμα..
Σερβίρεται στους 8οC - 10οC
περισσότεραCHARDONDAY
Περιοχή
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Χαλκιδικής.
Χαρακτηριστικά
Μια συνύπαρξη αρώματος και οξύτητας, με πλούσιο χρυσοκίτρινο χρώμα, πράσινες ανταύγειες και ισχυρή γεύση με φινέτσα.
Ένα "ΚΥΡΙΑΡΧΟ" με ισσοροπημένη επίγεγευση που συντελεί στην μακρά παραμονή των αρωμάτων στο στόμα.
Λαμπερό με έντονη μύτη αρωμάτων εσπεριδοειδών, πεπονιού και ανανά.
Οινοποίηση
Μετά την προζυμωτική εκχύλιση ακολουθεί η αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Οι οινολάσπες αναδεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα κερδίζοντας ένα υπέροχο σώμα κατακτώντας τα πλούσια αρώματα του.
Γευστικοί Συνδιασμοί
Ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, ψάρια, ψάρια με λιπαρή σάρκα, μαλάκια, οστρακοειδή, και τέλος με πλούσιες σαλάτες και φρούτα.
Αμπελώνας
Νέος αμπελώνας που φυτεύτηκε το 2018 σε υψόμετρο 450m και απόδοση 650-750 Kg το στρέμμα.
Σερβίρεται στους 12οC - 14οC
περισσότερα